Cena konstrukcija plastenika

CENA Konstrukcija plastenika

Konstrukcija je nešto što u najvećoj meri utvrđuje cenu plastenika kada je reč o onim delovima plastenika bez kojih se ne može.Kupci imaju dve nekad i tri mogućnosti i to da izaberu pocinkovanu konstrukciju ili čeličnu farbanu,odnosno kod malih objekata i potpuno amaterskih i treću mogućnost plastičnu konstrukciju, koju u ovom slučaju samo navodimo. Čelična konstrukcija je jeftinija za 50 i više %. Najčešće zajedno sa folijom se kreće od nekih 8 do 14 evra po kvadratu, dok je pocinkovana od nekih 17 do 30 evra po kvadratu. Za nekog ko želi dugi niz godina da se bavi plasteničkom proizvodnjom sa pocinkovanom konstrukcijom za koju ćete bez problema dobiti na konstrukciju garanciju od 10 godina ,a u praksi je ona i trajna problem sa konstrukcijom je trajno rešen. Pocinkovana konstrukcija je proizvedena po najvišim standardima koje propisuje evropska unija.Takva konstrukcija odnosno plastenik je testiran i na maksimalne udare vetra, težinu snega koji može da izdrži po kvadratnom metru,ali i teret u smislu prinosa koji može da izdrži kada su u pitanju kačene biljne vrste (paradajz, krastavac, paprika, itd). Ko kupi farbanu čeličnu konstrukciju kupiće istu bez povrda o kvalitetu materijala bez garancije,ali i bez svega onog navedenog kod pocinkovane konstrukcije.

Konstrukcija plastenika

Ovakva konstrukcija mora posle nekoliko godina da se šmirgla i ponovo farba i to bojama na bazi vode nikako nitro bojama jer su u proizvodnji hrane zabranjene. U toku vegetacije se ove radnje moraju završavati tako da time gubimo ne samo u novcu na boji i u vremenu da to uradimo već i jedan ciklus proizvodnje. Ako u toku dugog niza godine ovaj proces ponovimo više puta potpuno je jasno šta je isplativije.Nažalost proteklih godina od snega i vremenskih nepogoda je i palo najviše plastenika od farbane čelične konstrukcije,jer se nekad i ne vide tragovi rđe tako da kad se pojave prvi znaci na površini konstrukcija je toliko propala de je teško i sanirati.
Na kraju ono što svakako moramo istaći je da svima koji tek žele da se oprobaju u plasteničkoj proizvodnji, koji nemaju dovoljno para a i nije im trajno i dugoročno opredeljenje plastenička proizvodnja svakako preporučujemo da krenu sa malim površinama i sa što jeftinijom konstrukcijom.