Objekti zaštićenog prostora podignutih u 2013

U 2013. godini smo podigli tri objekta zaštićenog prostora i to dva tunela i jedan plastenik.Jedan od tih tunela je površine od 100 kvadrata tj. 5m puta 20m i to je hobi varijanta tunela.Tunel je podignut i u Novoj Pazovi.Visina tunela je 2,5m. Tunel je bez nosača kulture i konstrukcijski nije predviđen za kačene biljne vrste kao što su indeterminantni paradajz,krastavac salatar itd. Tunel je sa jednostrukom folijom i otvaranjem čela od krajeva prema središnjoj vertikali čela.Konstrukcija je pocinkovana
Drugi tunel je površine 223,2 kvadrata, dimenzija 9,3m puta 24m i visine 3,90 m sa nosačima kulture na 2,30 m i čeonim otvaranjem.U pitanju je tunel sa jednostrukom folijom.Vrata se nalaze na čelima ,ali se i cela čela otvaraju dizanjem uvis. Tunel je izgrađen u Zaklopači kod Vrčina.Radi se takođe o pocinkovanoj konstrukciji.
Najveći realizovani posao 2013 godine je plastenik od 9,6 puta dva puta 100m ili ukupno 1920 kvadrata sa polikarbonatnim čelima na kojima se nalaze klizna vrata meteorološkom stanicom i bočnim provetravanjem.Na otvorima za bočno provetravanje nalazi se antiinsekt mreža.Bočno otvaranje je automatsko prema meteorološkim parametrima spoljne sredine (kiša,vetar) i unutrašnje sredine(temperatura ,vlažnost vazduha).Visina objekta je 5,60 m a nosač kulture je na 4m. Plastenik je pokriven duplom folijom sa automatskim uduvavanjem vazduha između dva sloja. Plastenik je izgrađen u sklopu projekta grada Beograda ZELENI PRSTEN, a nalazi se u Sopotu u industijskoj zoni.

[nggallery id=3]